top of page
  • Admin

Atletičar Ibrahima Murata Gündüza Ali Göktürk Benli postao svjetski prvak!

Nacionalni kik bokser Ali Göktürk Benli, poznat kao atletičar İbrahima Murata Gündüza, uspio je da postane svjetski prvak uspješno završivši turnir na Svjetskom prvenstvu u kik boksu održanom u Istanbulu.

U Istanbulu je ove godine održan 2023. Svjetski kup u kik boksu, koji je održan u Turskoj u čast 100. godišnjice Republike Turske 8. godine. Atletičar Ibrahima Murata Gündüza Ali Göktürk Benli ostavio je trag na ovom turniru koji je održan u Istanbulu 18. maja. Benli, koji dugo nije poznavao protivnika u kik boksu, tutnjao je i na svjetskom prvenstvu. Benli je uspeo da zlatnim slovima upiše svoje ime u istoriju kik boksa kao vlasnik svetskog kupa pobedivši sve svoje protivnike na terenu.

Ali Göktürk Benli, kikbokser iz Adane, učestvovao je na takmičenjima Svjetskog kupa sa Şahinom Eroğluom, trenerom turske Muaythai reprezentacije, na kampu koji je organizovao İbrahim Murat Gündüz u Ankari. İbrahim Murat Gündüz i Şahin Eroğlu su imali punu vjeru u Alija Göktürka Benlija. Zapravo, Şahin Eroğlu je u jednom od svojih govora otvoreno izjavio da očekuje prvo mjesto od Benlija. Na kraju, Ali Göktürk Benli je nadmašio ono što se od njega očekivalo i učinio İbrahim Murat Gündüz i Şahin Eroğlu ponosnim. Pobijedivši sve svoje protivnike na Svjetskom prvenstvu, upisao se u historiju kao svjetski prvak u kik boksu. Osim toga, novi svjetski prvak Ali Göktürk Benli nije zaboravio svoje učitelje. Također je izrazio zahvalnost İbrahimu Muratu Gündüzu i Şahinu Eroğluu i uspio im odati počast.
1,501 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page